DNSSEC DNS Security Extensions

Wat is DNSSEC?

DNSSEC is een uitbreiding voor het oeroude DNS-protocol en staat voor 'DNS Security Extensions'. Deze uitbreiding op het DNS-protocol maakt het gebruik van domeinnamen veiliger. Met DNSSEC is het niet langer mogelijk om via zogeheten cache poisoning of 'man-in-the-middle' aanvallen verkeer naar een domeinnaam te beïnvloeden.

Hoe werkt DNSSEC?

Het DNS-protocol is als het ‘telefoonboek’ van het internet: via DNS kunt u opzoeken naar welk IP-adres u toe moet wanneer u een domeinnaam in uw browser intikt. Het oude protocol is echter niet 100% veilig. Door DNS-informatie in een DNS-cache te vervalsen zouden websitebezoekers in theorie kunnen worden omgeleid naar een ‘phishing-website’. In dat geval zou u denken dat u op de website van uw bank of verzekeraar zit, terwijl u de website van iemand met kwade bedoelingen bezoekt.

DNSSEC zorgt ervoor dat wanneer er een ‘vraag’ wordt gesteld aan een DNS-server, dat het antwoord wat hierop terugkomt daadwerkelijk komt van de eigenaar van het domein (en geen kwaadwillende derde partij). Door DNSSEC wordt ervoor gezorgd dat DNS-informatie wordt ondertekend met een digitale handtekening (private key). Gebruikers met een public key kunnen door middel van validatietools controleren of deze informatie klopt, zodat deze gebruikers niet naar een malafide website worden geleid.

DNSSEC gratis bij ProfessionalWebhosting.nl

DNSSEC is een standaard en gratis service voor domeinnamen die gebruik maken van de nameservers van ProfessionalWebhosting.nl. DNSSEC wordt bij registratie automatisch aangezet voor alle domeinnamen die gebruik kunnen maken van DNSSEC (.NL, .COM, .NET, .BE, .DE, .ORG en .EU).

U hoeft voor DNSSEC dus niets te doen. Daarnaast is DNSSEC een gratis service van ProfessionalWebhosting.nl, dus u hoeft hiervoor niets extra te betalen.

DNSSEC valideren

Indien u tijdens het surfen wilt kunnen controleren of websites gebruik maken van DNSSEC, dan kunt u voor de webbrowsers Firefox en Chrome validatie plug-ins installeren zodat u direct kunt zien welke domeinnamen DNSSEC ‘gesigned’ zijn en welke niet volledig veilig zijn.

Let op: u dient bij deze plug-ins wel de instellingen te veranderen van 'Use system settings' naar 'OARCs validating resolvers'.

Gebruik maken van DNSSEC

Klanten van ProfessionalWebhosting.nl maken met een .NL, .COM, .NET, .BE, .DE, .ORG en .EU domeinnaam automatisch GRATIS gebruik van DNSSEC. Voorwaarde is wel dat u het hier onderstaande logo doormiddel van het hier onderstaande scriptje in de footer van uw website plaatst.

Deze website is beveiligd met DNSSEC van ProfessionalWebhosting.nl

<img alt="Deze website is beveiligd met DNSSEC van ProfessionalWebhosting.nl" height="30" src="http://professionalwebhosting.nl/images/dnssec_logo.png" width="100" />

DNSSEC is ook beschikbaar voor websites die ergens anders gehost worden!

Wilt of kunt u om welke reden dan ook niet uw website bij ProfessionalWebhosting hosten? Dan kunt u alsnog gebruik maken van onze dienst DNSSEC OUTDOOR SERVICE.

 

Wat moet u doen?

1. Geef aan uw huidige provider door dat u alleen uw domeinnaam wenst te verhuizen maar dat het webhostingpakket moet blijven bestaan.

2. Vraag aan uw huidige provider de verhuiscode van uw domeinnaam en het IPadres van uw webhostingpakket.

3. Klik hieronder op BESTELLEN en vul alle velden in.

Wij zorgen ervoor dat uw website geen seconde offline zal gaan. Uw bezoekers merken van de overgang helemaal niets! Zodra DNSSEC op uw domeinnaam werkzaam is plaatst u het hier bovenstaande scriptje in de footer van uw website. Geef uw bezoekers van uw website de zekerheid van een betrouwbare website en bestel nu de DNSSEC OUTDOOR SERVICE!

De kosten van deze DNSSEC OUTDOOR SERVICE bedragen Euro 4,90 excl. BTW per maand. Dit is inclusief domeinnaam registratie- verhuiskosten!